Известие

Collapse
No announcement yet.

Дюза за JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дюза за JTD

Имам една дилема. Оказа се че едната на 4 -ти цилинър не работи добре("пикае") и се питам дали нова(за която като чуя цената ме заболява корема) или 2-ра употреба. Има ли начин тез тип дюзи да се почистват..или дайте некое предложение....
    Alfa Romeo 146 1,9 JTD-Be yourself!

Вземи 2-ра употреба. Не са много скъпи Даже някъде из раздел 'продава' имаше да се предлагат
    _______
    146 JTD - ex
    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

а как се прави теста, какво представлява теста на дюзите? то това си е най-важното в дизеловия двигател и може би е добре да се проверяват от време на време..или?

sigpic
      Alfa Romeo 146 1,9 JTD Айв гат да пауъра му!
      http://caralyze.bg/user-car/12/42

Comment

Едно въпросче към по-знаещите!На наще JTD има ли някакъв варянт да се смени само разпръсквача ако въобще има такъв че не съм много добре запознат?
        Fiat Punto 1.2 75 ELX
        EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
        EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
        EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

много незапознати станахме, накрая само да не ни изтрият профилите от форума

sigpic

Comment

теста го правят така....вадят тетките от дюзите за обратната нафта, слагат на техни места тръбички като от система и наблюдават при запален двигател дали връщат гориво. Тази която не връща или по малко връща(на тласъци)..се предполага, че е "въпросната".....Това знам и видях!

Comment

А ако връща много? Тогава какво?
              Смея да твърдя, че един много чест проблем с дюзите на комън-рейл двигатели е точно увеличен теч от излишната/обратната нафта.
              За ремонта (смяна разпръсквачи) - слушах, че в Бош сменяли, но не знам за резултата.
              И една дюза дали 'пикае' се вижда на стенд. Така, както е монтирана на двигателя, трябва да направиш тест на дюзите с подходящ уред и софтуер, който предлага тази опция. Не знам доколко това го има при леките коли.
              Last edited by didod; d.m.y г., 19:41.
              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от didod Покажи съобщение
                А ако връща много? Тогава какво?
                Смея да твърдя, че един много чест проблем с дюзите на комън-рейл двигатели е точно увеличен теч от излишната/обратната нафта.
                За ремонта (смяна разпръсквачи) - слушах, че в Бош сменяли, но не знам за резултата.
                И една дюза дали 'пикае' се вижда на стенд. Така, както е монтирана на двигателя, трябва да направиш тест на дюзите с подходящ уред и софтуер, който предлага тази опция. Не знам доколко това го има при леките коли.
                Прави се тест на дюзите на място на колата Разпръсквачи се сменят и почистват не е проблем цена на разпръсквач варира от 80 до 140 лева (нов) надявам се е било полезно
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Към Бобо - Ако не представлява тайна, може ли да кажеш как го прави теста? Искам да сравня с нашите компютри.

Нашия софтуер как го прави - загрява се двигателя до работна температура (поне 60 град.). Пуска се теста. Двигателя се форсира от празен ход до определени обороти с фиксирана циклова порция. За 6 цилиндров двигател се форсира 7 пъти с работещи дюзи и 6 пъти с изключена една (по ред на запалване). На база промяната в оборотите програмата изчислява приноса на съответния цилиндър в работата на двигателя като цяло. За да сте сигурни, че проблема е в дюза, прави се и тест на компресия задължително. Това е най-общо.
                  Last edited by didod; d.m.y г., 08:43.
                  Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                  Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                    Прави се тест на дюзите на място на колата Разпръсквачи се сменят и почистват не е проблем цена на разпръсквач варира от 80 до 140 лева (нов) надявам се е било полезно
                    На мен ми казаха, че нов разпръсквач за 146 JTD бил 1100лв...А втората употреба са от 100- 250лв. И също, че точно тея разпръсквачи не можели да се почистват а се сменят

Comment

Първоначално публикувано от miromitev Покажи съобщение
                      На мен ми казаха, че нов разпръсквач за 146 JTD бил 1100лв...А втората употреба са от 100- 250лв. И също, че точно тея разпръсквачи не можели да се почистват а се сменят
                      Имаш ЛС
                      sigpic Alfasud/156 1.8ex
                      156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от miromitev Покажи съобщение
                        Е то фактически излиза че дюзите чисто нови са ни по-евтини от разпръсквачите!
                        Fiat Punto 1.2 75 ELX
                        EX-Alfa Romeo 146 1.9JTD Diesel surprise
                        EX-Alfa Romeo 155 2.0 8V
                        EX-Fiat Bravo 1.6 16V Sx

Comment

http://img515.imageshack.us/img515/5707/slika0087.jpg
                          +
                          http://img35.imageshack.us/img35/622/dsc00270i.jpg
                          = 4та дюза аз смяна.

Да ама не, чакам си ремонтния комплект тия дни.
                          Като/ако всичко мине гладко ще подмладя и другите 3 дюзи
                          ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
                            http://img515.imageshack.us/img515/5707/slika0087.jpg
                            +
                            http://img35.imageshack.us/img35/622/dsc00270i.jpg
                            = 4та дюза аз смяна.

Да ама не, чакам си ремонтния комплект тия дни.
                            Като/ако всичко мине гладко ще подмладя и другите 3 дюзи
                            нови дюзи ли ще слагаш? каква им е цената или по-добре да не питам

sigpic

Comment

А нови... да не съм луд, аз ще си купя "ново" Браво.
                              Ще дам инфо тия дни, че да не говоря празни приказки.
                              ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                              X